Paleo ovenschotel? Een heerlijke ovenschotel voor in het weekend; deze eenvoudig te maken kipschotel. Lees snel verder!
TIP: ” Weekmenu’s voor Vet Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen? Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Paleo ovenschotel maken?
De smaak van deze ovenschotel is overheerlijk. Maak bij deze ovenschotel een heerlijke knapperige groene salade en je gerecht is helemaal af!
Wat heb je nodig?
Ingrediënten, voor 2 porties
Ingrediënten bodem:
- 1000 gr. kipfilet
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- Sap van 1 citroen
- 1 tl rode peper (is jouw peper erg heet, neem dan iets minder)
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 citroenen zonder schil, in schijfjes
- 2 takjes rozemarijn, de blaadjes grof gesneden
- 2 takjes bladpeterselie, fijngesneden
- 200 gr rucola
- Zwarte peper en zout naar smaak
Zo maak je een recept: Ovenschotel vis
-
Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Maak een marinade: meng de olijfolie, honing, citroensap, zwarte peper en rode peper. Leg de kipfilets in de marinade en masseer deze in.
-
Leg de kip in een ovenschaal en voeg de knoflook, citroenschijfjes en rozemarijn toe. Voeg nog wat extra zwarte peper toe.
-
Zet de ovenschaal 40-45 min in een voorverwarmde oven tot de kip en citroenschijfjes mooi bruin worden.
-
Haal de ovenschaal uit de oven en voeg wat verse peterselie toe als garnering
Voedingswaarden per portie
Dit gerecht voor ovenschotel vis is voldoende voor 4 porties:
Voedingswaarde per portie.
- Calorieën: 370 kcal
- Koolhydraten: 6 g
- Eiwitten: 48 g
- Vetten: 15 g
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Ovenschotel met Witvis