Bloemkool gehakt koolhydraatarm? Gehakt met bloemkool en dat lekker krokant uit de oven met cottage cheese? Ook nog eens helemaal koolhydraatarm en verantwoordt bekijk nu het recept!

Het stoffige imago van de bloemkool is inmiddels verleden tijd. Tegenwoordig wordt bloemkool gebruikt als vervanging voor rijst en zien we deze veelzijdige groente zelfs terug in pizzabodems!

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Bloemkool gehakt koolhydraatarm maken

Bloemkool gehakt koolhydraatarm

Bloemkool is echt een praktisch ingrediënt in de keuken en wordt dus al in vele gerechten gebruikt en dat is fijn, want bloemkool is hartstikke gezond én koolhydraatarm.

Daarom bedachten we deze bloemkoolovenschotel waarbij de bloemkool qua bite en smaak perfect fungeert als pasta. Een absolute winnaar!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 500 g rundergehakt, rul gebakken
  • 
1 el olijfolie
  • 
1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gr tomatensaus (Grand’italia Passata Classica)
  • Verse basilicum
  • 125 g Rucola
  • 1 lente ui
  • 120 gram cottage cheese
  • Snufje peper en zout

Zo maak je een bloemkool gehakt koolhydraatarm

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Plaats de ovenschotel alvast in de oven.
  2. Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes eraf. 
→ Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg hier een scheutje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en bak dit mengsel alvast 20 min in de voorverwarmde oven.
  3.  Snijd de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes en verwarm deze in een koekenpan. Zodra de uitjes beginnen te verkleuren voeg je het gehakt toe.
  4. Bak het geheel nog 10 min tot het gehakt gaar is. Voeg dan de tomatensaus toe en laat de saus een beetje opwarmen.
  5. Haal de ovenschotel uit de oven en giet het mengsel over de bloemkool in de ovenschotel. Gooi de cottage cheese eroverheen en bak het geheel nog 8-10 min.
  6. Snijd tijdens het bakken de lente-ui in dunne ringetjes. Haal de ovenschotel uit de oven en garneer deze met de lente -ui, een handje rucola en verse basilicum.

De voedingswaarden

Dit gerecht voor een bloemkool gehakt koolhydraatarm is voldoende voor 5 personen. Voedingswaarden per eenpersoonsportie:

  • Calorieën: 339 kcal
  • Koolhydraten: 8,7 g
  • Eiwitten: 28,9 g
  • Vetten: 20,3 g

Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!

Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.

Wil je graag snel afvallen: Beste fat burner, kosten en wat doet het?

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]