Zelf carpaccio salade maken? Bijna bij elk restaurant staat het wel op de kaart: carpaccio! met vele variaties met honingdressing, groene pepers of venkel. Ik maak hem met een eenvoudige heerlijke balsamicoazijn dressing met flinterdunne plakjes rosbief.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Carpaccio salade maken

Dit gerecht staat altijd bovenaan bij het lijstje van mijn meeste vrienden, die hoeven niet eens na te denken als wij een lekker hapje gaan eten. Daarbij zijn er enorm veel verschillende varianten met ossenhaas, parama ham of rosbief zoals in dit recept is gebruikt.

Om het voor jullie wel koolhydraatarm te houden. Je kunt van dit recept echt genieten en wat speciaals op tafel zetten. Wel handig is een groot mooi bord om te serveren. Bekijk deze unieke serveerborden hier eens.

Je kunt er een heerlijke venkelsalade bijmaken of zoals het hoort een dotje rucola of een beetje zachte veldsla voor minder pit.

Zelf vind ik hem niet compleet zonder een beetje citroensap en wat groene pepper korrels. Deze zijn echt heerlijk! Vooral ook bij elke pasta of salade. Mocht je dit nog niet kennen, echt een aanrader.

Zelf carpaccio salade maken

Zelf carpaccio salade maken

Dit Italiaanse recept is echt eenvoudig om te maken. Je hebt alleen even wat ervaring nodig met de plakjes mooi leren neerleggen. Voor de rest is de saus, smaak en opmaak van het gerecht het belangrijkste. Je kunt eventueel ook nog kort even wat pijnboompitten kort te bakken en deze over het gerecht heen te strooien.

Ik probeer zoals altijd het gewoon lekker simpel te houden in de keuken maar wel vol met smaak.

Ingrediënten carpaccio salade

250 g rosbief, flinterdunne plakjes (dit kun je bij de slager of supermarkt gewoon laten snijden)
25 g Parmezaanse kaas (zelf raspen)
2 el extra vierge olijfolie
2 tl oregano
1 potje Groene peper,  natuurlijke groene pepers zijn geconserveerd in zout water.
2 el balsamicoazijn
1 venkelknol, gesnipperd of in dunne schijfjes
2 handjes rucola
Zwarte peper en snufje zeezout
Extra: Fijne serveerbord

Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>

Bereidingswijze voor Carpaccio salade

  1. Spreid de plakjes rosbief over het serveerbord en laat ze op kamertemperatuur komen. Schaaf nu met een rasp de Parmezaanse kaas, niet te hard drukken. De schaaf moet namelijk het werk doen voor de beste smaak en stukjes.
  2. Voor de dressing pak je een klein bakje en hierin doe je de azijn, olijfolie met beetje zwarte peper en snufje zeezout. Gewoon even proeven met je vinger of het niet te sterk is of te zuur.
  3. Haal het groen van de venkel af met een groot koksmes. Vervolgens snij je met het grote mes flinter dunne plakjes van de venkel. Zelf vind ik wat dikker heerlijk, venkel is echt super gezond en lekker.
  4. Als laatste doe je de rucola als een dotje in het midden op het bord, legt de venkel plakjes er omheen, strooi er de groene peperkorrels, Parmezaanse kaas overheen. En als laatste beetje dressing naar eigen smaak op de rosbief. Buon appetito!

KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Geen fan van vlees of rosbief? Je kunt ook zalm gebruiken gerookt, erg lekker hiervoor.

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor carpaccio salade maken is voldoende voor 2 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:

Calorieën: 267 kcal
Koolhydraten: 3 g
Eiwitten: 28 g
Vetten: 18 g

Probeer ook eens dit recept: Quiche maken? Geweldig als lunch en voor het hele gezin!

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]