Roerbakgroente met vis? Heerlijke roerbak maken met groente en met vis altijd snel en lekker! Je kunt deze provencaalse roerbak ingrediënten voordelig en eenvoudig bij elke supermarkt halen. Gaat samen met een courgette, geraspte kaas en champignons, dit is samen altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept echt smullen en is het ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Daarnaast val je gemiddeld 2 kg per week af! Probeer het Koolhydraatarm 30 Dagen Menu >>
Roerbakgroente
Heerlijk om soms gewoon eenvoudig een kant-en-klare roerbakgroente te halen? Of het nou van de Albert Heijn of een andere supermarkt. Het is zo’n heerlijk knapperig en makkelijk te combineren met een vis met veel eiwitten, mineralen erin. Daarbij kun je dit recept met alles combineren. Zelf gebruik ik het ook als een vervanging voor vis om soms gerookte kipfilet te gebruiken, dit is ook gezonder en voedzamer voor je lichaam en minder zwaar voor je maag.
Ingrediënten
200 g witvis
5 kastanjechampignons
75 g rucola slamelange
1 rode ui, gesnipperd
3 el kokosolie
1 bakje cherrytomaten, doormidden gesneden
1 rode paprika, in stukjes
30g geraspte kaas
Zout en zwarte peper, grof gemalen
Koolhydraatarme Tip: als je graag snel wilt afvallen kun je deze best beoordeelde afslankpillen gebruiken >>
Bereidingswijze voor roerbakgroente met vis klaarmaken
- Verhit de koekenpan met een paar lepels kokosolie, pas erin doen als de pan echt warm is geworden. Fruit eerst de ui erin en vervolgens bakje de vis samen met de champignons erin.
- Maak de roerbakgroente open en ik vind het zelf altijd fijn om het nogmaals te wassen, goed uitlekken. Doe het vervolgens bij je vis en gebakken uitjes. Laat het samen even wokken voor 10 min.
- Als de groente nog krokant is maar wel gaar, serveer dan het gerecht op een bord en strooi er nog wat kaas overheen. Als laatste nog wat zout en peper eroverheen en smullen maar!
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe voor wat extra smaak.
Dit recept voor koolhydraatarme recept voor roerbakgroente met vis maken is voldoende voor 1 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 512
Koolhydraten: 3 g
Eiwitten: 21 g
Vetten: 35 g
Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!
BGreat heeft een heerlijk Gratis weekmenu voor je samengesteld!
[enormail_form form_id=1]