Pasta met rode biet en geitenkaas maken? Je kunt met een paar eenvoudige producten al snel een geweldig kleurrijke pasta maken! Deze versie met veel rode bietjes en verse groente maken het heerlijk voor je smaakpapillen en als je de combi nog niet kent een verassing! Even wat anders dan een standaard pesto pasta die je normaal maakt. Laten we beginnen!
TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>
Wat in deze stamppot gebruik ik het liefste zoveel mogelijk groente en geen saus uit het pak of extra suikers worden toegevoegd. Helemaal zelf maken is vaak het lekkerste, maar je moet net even weten hoe je het maakt.
Aangezien wij veel bewegen is pasta prima powervoer voor de trainingen, maar je kunt ook eenvoudig de pasta vervangen voor een groene pasta van courgettes om het helemaal koolhydraatarm te maken.
Ik probeer altijd te variëren met het eten, dit is bewezen gezonder voor het lichaam. Al lijken recepten snel op elkaar hierin voeg ik toch altijd weer een nieuw ingrediënt toe die het net even weer fris & vernieuwd!
In onze weekmenu’s zorgen wij voor balans vooral ook in vitamines, ijzers en overige mineralen binnenkrijgt. Vergeet dit ook niet in je eigen voeding toe te voegen. Lees snel verder.
Pasta met rode biet en geitenkaas
Je kent het misschien al lang of nog helemaal niet? De spaghetti van courgette, ook wel courgetti genoemd. Deze is razend populair in koolhydraatarm land maar ook vind je het steeds meer terug in de Nederlandse keukens.
Je kunt het helemaal zelf maken met een spiralizer, eenvoudige tool om van de courgetten gewoon slierten te maken. Maar ik heb helaas soms hiervoor geen tijd en wil toch graag even snel een pasta eten voor de sport!
Daarom koop ik zelf vaak gewoon de kant-en-klaar versie bij de Albert Heijn. Hierin ben je zelf natuurlijk, vrij als je de tijd hebt zou ik altijd voor vers gaan! Maar dan snap je even waarom ik het anders doe.
Het is super snel klaar, je eet hoe dan ook lekker wat extra groenten in je gerecht zonder die harde tarwe en witte bloem. Daarbij is het koolhydraatarm , dus het maakt samen een hele goede avondmaaltijd. Met vourgette spaghetti kun je blijven variëren, net als met ‘tarwe’ pasta.
Al trek gekregen? Het is altijd leuk om in de keuken te experimenteren met nieuwe recepten.
Ingrediënten (maaltijd voor 2/3 personen)
500 gram Rode bietjes, voorgekookt en gesneden blokjes
400 g courgette spaghetti
200 g bos uitjes
200 g punt paprika, schoon gemaakt en gesneden
200 g magere spekjes, uitgebakken of 2 stukjes zalm (hangt van de personen en je voorkeur af)
2 el Griekse Yoghurt
180 g geitenkaas of witte kaas
2 tl chilipoeder
1 tl zeezout of
2/3 teentjes knoflook, geperst
3 el gedroogde bieslook
zwarte peper, naar eigen smaak
Extra Tip: ook erg lekker met een goede schep sambal of pastinaak erbij doen in blokjes. Wat ook erg lekker is is een paar scheppen rode pesto erbij tijdens het toevoegen van de Griekse yoghurt.
Bereidingswijze voor je pasta met rode biet en geitenkaas
- Snijd eerste alle groente lekker fijn en pel de knoflook en snijd deze 1x doormidden voor de knoflook pers.
- Zet de wok alvast op het vuur en doe hierin 1 el olijfolie. Als het goed warm is geworden voeg je eerste bosuitjes toe en 1 knoflook. Deze fruit je kort en vervolgens voeg je de overige groente toe behalve de blokjes rode bieten! Deze komen later aanbod. Nu wok je de groente en bakt dit lekker tot het zacht is geworden. Strooi er nog wat zwarte peper, gedroogde bieslook en chilipoeder overheen. Je wokt ook heel kort alvast de spaghetti van courgette mee.
- Klontje boter in de koekenpan of nog wat olijfolie en nu bak je zalm lekker aan alle kanten even op hoog vuur dicht (met een grill pan maakt het nog lekkerder), zodat de zalm van binnen nog lekker zacht blijft. Als de buitenkant mooi kleur heeft en krokant is geworden is de zalm klaar!
- Schep nu de Griekse yoghurt bij de groente in de wok, voeg de zwarte peper, 1 tl chilipoeder, 3 teentjes knoflook geperst, alle bieslook en snufje zeezout. Nu lekker even alles mengen en als laatste voeg je de rode bietjes toe en laat het heel kort samen even opwarmen.
- Schep deze pasta op diepen borden en ter garnering brokkel je de geiten kaas samen met wat zwarte peper en bieslook op het gerecht. Smakelijk!
Dit recept voor koolhydraatarme pasta met rode biet en geitenkaas is voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
Calorieën: 510
Koolhydraten: 25 g
Eiwitten: 17 g
Vetten: 35 g
Probeer ook eens dit recept: Proteine shake afvallen? TOP 10 ALLERBESTE Van Body & FIT!
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op koken! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten. Daarnaast houd een weekmenu mij lekker fit en heb ik genoeg energie. Download hieronder mijn laatst geschreven weekmenu en geniet van de recepten!
WoW …….wat een heerlijk maaltje die bieten pasta!
Ga vanavond het bloemkool recept uit proberen.
Wat leuk om te horen Fejarie! Haha leuk! Deze week komt weer een nieuwe kookvideo – koken met Heiko.
Hoor ook graag even hoe je hem vond de schotel! En of je nog vragen hebt 😉
Kook groetjes,
Heiko