Ovenschotel met Witvis? De combinatie van Venkel, witvis en sinaasappel is een ware smaaksensatie! Deze heerlijke frisse ovenschotel is lekker licht op de maag en in no time op tafel.
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken check de kortingspagina >>
Ovenschotel met Witvis maken?
TIP: Dit gerecht smaakt heerlijk met een beetje gepureerde pastinaak!
Handig: Je kunt de hartige taart ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Daarnaast kun je deze per portie invriezen!
Ingrediënten, voor ongeveer 2 porties:
Ingrediënten:
- 2 EL olijfolie
- Sap van 1 sinaasappel
- 4 venkels, in dunne plakken gesneden
- 3 bosuitjes, in kleine ringetjes gesneden
- 2 sinaasappels, geschild en in plakken gesneden
- 2 tl citroensap
- 2 kabeljauwfilets
- 2 takjes verse peterselie, de blaadjes grofgehakt –
- Peper en zout naar smaak
- 75 g geraspte kaas 30+
- *Taartvorm of ovenschaal
Zo maak je een recept: Ovenschotel met Witvis
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Meng de olijfolie met sinaasappelsap, citroensap en voeg peper en zout toe.
-
Verdeel de venkel, sinaasappelplakjes, en bosui over de bodem van een ovenschaal en leg hier de kabeljauwfilets op.
-
Schenk het sinaasappel-oliemengsel over deze filets heen en bestrooi met de kaas en als laatste nog een snufje peper en zout.
-
Bak het ovengerecht 10-15 min in een voorverwarmde oven, tot de filets gaar zijn en de kaas lekker krokant is geworden.
-
Haal het gerecht uit de oven en garneer met wat verse peterselie of basilicum on top. Smakelijk! Pas op kan heet zijn 😉
Voedingswaarden per portie:
Calorieën: 350 gram
Koolhydraten: 27 gram
Eiwit: 15 gram
Vet: 26 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
al
Wat kan ik ipv venkel nemen.
Ik lust het echt niet.
Alvast mijn dank.
Groet
Courgette’s zijn lekker, aubergine is lekker of meer fris bleekselderij erbij bijvoorbeeld 🙂
Kookgroet,
Heiko