Makkelijke Lasagne met Mascarpone, Verse Kruiden en Gehakt

Makkelijke Lasagne is een tijdloos Italiaans gerecht dat al eeuwenlang mensen over de hele wereld verblijdt. Met zijn lagen pasta, rijke vleessaus, romige bechamelsaus en gesmolten kaas, is het een geliefd comfortfood. In dit recept voegen we een heerlijke twist toe met mascarpone en verse kruiden, wat zorgt voor een extra romige en smaakvolle lasagne.

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste koolhydraatarme gerechten? Check dan de Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel  >>

Makkelijke Lasagne met Mascarpone, Verse Kruiden en Gehakt

Ingrediënten

Voor de Lasagnesaus:

  • 500 gr gehakt (rundvlees of een mix van rund- en varkensvlees)
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 gr gepelde tomaten (uit blik), fijngestampt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 rode paprika in stukjes
  • 3 theelepel gedroogde basilicum of verse
  • 3 theelepel gedroogde oregano of verse
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder zoet
  • 1 theelepel zwarte peper of een schepje sambal manis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ¼ kopje rode wijn (optioneel, voor extra smaakdiepte)

Voor de Mascarpone Laag:

  • 250 gr mascarpone, alternatief is ricotta, Griekse yoghurt 10% vet of volle kwark
  • 1 ei
  • ½ kopje geraspte Parmezaanse kaas, extra kaas  overhouden voor de topping als laatste
  • Handvol verse basilicum, fijngehakt
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt
  • Handvol verse oregano, fijngehakt

Voor de Lasagne:

  • 12 verse lasagnebladen
  • 2 handjes geraspte mozzarella kaas of geraspte kaas belegen
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering (optioneel)

Instructies voor de makkelijke lasagne:

Lasagnesaus Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij glazig is, ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1-2 minuten, tot het geurt.
  3. Voeg het gehakt toe en bak dit rul tot het bruin is en geen roze plekken meer heeft.
  4. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee samen met de sambal.
  5. Voeg de gepelde tomaten, suiker, basilicum, oregano, zout, peper, paprika poeder, rode wijn (indien gebruikt) toe. Breng aan de kook.
  6. Laat de saus sudderen op laag vuur gedurende 30 minuten, af en toe roerend.

Mascarpone Laag Voorbereiden

  1. Meng de mascarpone in een kom met het ei, Parmezaanse kaas en de fijngehakte verse kruiden. Roer goed door tot een glad mengsel. Dit is voor de crunchy kaastopping!

Lasagne Opbouwen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  2. Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking. Laat ze uitlekken en leg ze apart.
  3. Begin met een laagje lasagnesaus in een ovenschaal. Bedek met een laag lasagnebladen.
  4. Verdeel een deel van de mascarpone mengsel over de lasagnebladen, gevolgd door een laag lasagnesaus.
  5. Herhaal de lagen (lasagnesaus, lasagnebladen, mascarpone mengsel) totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag kaassaus en extra kaas op top gestrooid.
  6. Bestrooi de bovenkant met geraspte mozzarella.
  7. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
  8. Laat de lasagne 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Serveren

Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer met een frisse salade en knapperig brood.

Eet smakelijk!

Nóg meer koolhydraatarme recepten?

Enthousiast geworden over koolhydraatarm eten en wil je nog meer heerlijke gerechten proberen? Kijk dan eens naar mijn Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel. Dit receptenboek geeft je enorm veel inspiratie en weekmenu’s waarmee je lekker en gezond eet. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig diner voor een drukke doordeweekse avond of een indrukwekkend gerecht voor een speciale gelegenheid, met dit receptenboek hou je de koolhydraatarme levensstijl goed vol.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 1 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.