Met spinazie en feta gevulde champignons, druipend van de gesmolten kaas

Wil je iets bijzonders op tafel zetten zonder al te veel gedoe? Probeer dan deze overheerlijke gevulde champignons, boordevol smaak. De hartige vulling van spinazie en feta, getopt met een rijke laag gesmolten kaas, legt een heerlijk bodempje in je maag.

Wist je trouwens dat champignons bijna geen calorieën bevatten? De overige ingrediënten –kaas en spinazie– leveren je vooral vitamines, mineralen en vetten. En als je al een tijdje koolhydraatarm eet, weet je dat vetten niet de ware dikmakers zijn. Vandaar dat je deze smakelijke champignons zonder schuldgevoel kunt eten, als bijgerecht of als hoofdgerecht.

TIP: ”Zoek jij  inspiratie en heerlijke gezonde recepten van de lekkerste koolhydraatarme gerechten? Check dan de Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel  >>

Recept: champignons gevuld met feta en spinazie, met een topping van gesmolten kaas

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Ingrediënten:

  • 12 grote champignons
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram feta, verkruimeld
  • 100 gram geraspte Gouda of mozzarella
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je deze eiermuffins

  1. Voorbereiden van de champignons:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Maak de champignons schoon met een droge doek en verwijder de stelen. Hol de champignons voorzichtig uit met een lepeltje om meer ruimte te maken voor de vulling.
  2. Vulling bereiden:
    • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe.
    • Fruit de knoflook tot deze goudbruin is.
    • Voeg de spinazie toe aan de pan en sauteer tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
    • Haal de pan van het vuur en laat de spinazie iets afkoelen. Knijp vervolgens het overtollige vocht uit de spinazie.
    • Meng in een kom de uitgelekte spinazie met de verkruimelde feta.
  3. Vullen en bedekken van de champignons:
    • Vul elke champignon met het spinazie-feta mengsel en druk licht aan.
    • Strooi een dun laagje amandelmeel over het mengsel in elke champignon voor een krokant korstje.
    • Bedek elke champignon royaal met geraspte Gouda of mozzarella.
  4. Bakken:
    • Leg de gevulde champignons op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Druppel de overgebleven olijfolie over de champignons.
    • Bak de champignons 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas goudbruin en gebubbeld is.

Voedingswaarden per persoon 

  • Calorieën: 220 kcal
  • Koolhydraten: 5 gr
  • Eiwitten: 12 gr
  • Vetten: 17 gr

Nóg meer koolhydraatarme recepten?

ovenschotel bijbelEnthousiast geworden over koolhydraatarm eten en wil je nog meer heerlijke gerechten proberen? Kijk dan eens naar mijn Koolhydraatarme Ovenschotel Bijbel. Dit receptenboek geeft je enorm veel inspiratie en weekmenu’s waarmee je lekker en gezond eet. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig diner voor een drukke doordeweekse avond of een indrukwekkend gerecht voor een speciale gelegenheid, met dit receptenboek hou je de koolhydraatarme levensstijl goed vol.

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 2 Gemiddeld: 5]

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.