Bloemkool ovenschotel met kip maken? Je kunt met ovenschotels altijd veel kanten op, deze kleurrijke kerrieschotel heeft een heerlijk Indiaas tintje en vol met vezels en vitamines.

Heerlijk op smaak brengen met verse bosuitjes, milde kerrie en wat sambal. Serveren met bloemkoolrijst of gekookte zoete aardappels is echt een feestje!

Voor de extra groen en vitamines nog wat broccoli erbij, altijd een goede combi met zijn broertje bloemkool. Met deze rijke kerrie ovenschotel maak je iedereen weer blij. Lees snel verder.

TIP: ”Zoek jij meer ideeën & inspiratie voor de lekkerste recepten? Vet te Verbranden en een Plattere Buik te Krijgen in Slechts 21 Dagen! Begin vandaag met De Koolhydraatarme Chef >>

Bloemkool: Ker­rie­kip ovenschotel

De meeste Nederlanders eten bloemkool maar met name broccoli  gewoon het hele seizoen door. Wij eten eerlijk wekelijks wel broccoli of bloemkool met diverse gerechten van mediterraanse tot in onze couscous overral komt deze groente wel weer in voor.

Het lekkerste is natuurlijk de bloemkool met kerrie-combinatie, dat is letterlijk een gouden combinatie. Ik voeg alleen nog de kipfilet en de broccoli erbij om het nog verdere boost te geven.

Ook werk ik het liefste met Griekse yoghurt om een eigen kerriesaus te maken. Wij willen het liefste niks uit het pak of pot halen als het om saus gaat. Deze zitten vaak vol met conserveringsmiddelen om het lang goed te houden maar ook suikers en veel zout.

Vergeet niet een lekkere schep sambal zodat je gerecht wel voldoende pit krijgt die een kerrieschotel nodig heeft. Wel heb ik de krieltjes of de rijst weggelaten, dit zijn allemaal toevoeging die niet passen in een koolhydraatarme levensstijl.

Je kunt ook altijd de broccoli vervangen voor de zoete aardappels en groente mag je altijd verhogen in je recept zonder dat dit veel koolhydraten toevoegt.

Ingrediënten

500 g broccoliroosjes, gekookt
500 g bloemkoolroosjes, gekookt
400 g kipfilet
5 bosuitjes, fijn gesneden
1 el kerriepoeder, mild voor de kip
2 el olijfolie

Kerriesaus 
1 ei voor de kerriesaus
3 tl knoflookpoeder
3 grote el Griekse yoghurt, 10% mag ook 2% vet
1 el sambal, niet te pittig
2 el kerriepoeder, mild
2 tl zwarte peper gemalen
2 el verse koriander
2 el gedroogde paprikapoeder

Bereidingswijze bloemkool ovenschotel met kip

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden. Snijd de kipfilet in stukjes en de verse bosui in stukjes. Marineer die kipstukjes met scheutje olijfolie, kerriepoeder, zwarte peper en beetje sambal door elkaar in een bakje.
  2. Als de kipstukjes 15 min heeft gestaan in de marinade, pak je een koekenpan en bak je de kip op hoogvuur krokant. Doe daarna de kipstukjes, bosui en de broccoli, bloemkool in de ovenschaal.
  3. Maak de kerriesaus in een hoge beslagkom. Voeg eerst ei, Griekse yoghurt, 2 el kerriepoeder, sambal, zwarte peper, knoflookpoeder en gedroogde paprika samen. Lekker samen klutsen tot een dikke gele kerriesaus. Verdeel vervolgens de kerriesaus over de bloemkool en broccoliroosjes. Stop de ovenschotel erin en bak hem in ca. 40 min. gaar in de oven.
  4. Is de ovenschotel mooi goudbruin? Laat even goed afkoelen op tafel. Bestrooi het gerecht voor het serveren met vers gehakte koriander. Eten met een glimlach.

Kook Tip: Wil je meer smaak dan kun je ook eventueel nog wat chilipoeder aan je kipfilet toevoegen. Zelf rasp ik ook altijd wat verse nootmuskaat over aan de broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Dit recept voor koolhydraatarme recept voor bloemkool ovenschotel met kip is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde is berekent per eenpersoonsportie:

Calorieën: 575
Koolhydraten: 31 g
Eiwitten: 34 g
Vetten: 13 g

Probeer ook eens dit recept: Kipcurry maken? Heerlijke pittige kip met romige kokos!

Bron:

https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/wortel.aspx

Vond je Dit Artikel Nuttig? Klik en Review!
[Review: 0 Gemiddeld: 0]