Bloemkool gehakt schotel? want bloemkool is hartstikke gezond én koolhydraatarm. Daarom bedachten we deze bloemkoolovenschotel waarbij de bloemkool qua bite en smaak perfect fungeert als pasta. Een absolute winnaar! Bekijk snel het recept!
TIP: ” Ontdek het #1 Koolhydraatarmmodel voor het opbouwen van een fit en energiek lichaam! Maak gebruik van onze kortingspagina: Begin vandaag met 5 Koolhydraatarme Chef boeken voor 5 ,- euro >>
Bloemkool gehakt schotel maken?
Ingrediënten, voor 5 personen:
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 300 gram rundergehakt, of mager rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 350 gr tomatensaus (Grand’italia Passata Classica)
- Verse basilicum
- Rucola
- 1 lente ui
- 120 gram cottage cheese
- Snufje Peper en zout
Zo maak je een recept: bloemkool gehakt schotel
-
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in met roomboter of olijfolie. Plaats de ovenschotel alvast in de oven.
-
Maak de bloemkool schoon en snijd de roosjes eraf.
-
Doe de bloemkoolroosjes in een grote kom en voeg hier een scheutje olijfolie, zout en peper aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en bak dit mengsel alvast 20 min in de voorverwarmde oven.
-
Snijd de knoflook en ui op een snijplank in kleine stukjes en verwarm deze in een koekenpan. Zodra de uitjes beginnen te verkleuren voeg je het gehakt toe. Bak het geheel nog 10 min tot het gehakt gaar is. Voeg dan de tomatensaus toe en laat de saus een beetje opwarmen.
-
Haal de ovenschotel uit de oven en giet het mengsel over de bloemkool in de ovenschotel. Gooi de cottage cheese eroverheen en bak het geheel nog 8-10 min.
-
Snijd tijdens het bakken de lente-ui in dunne ringetjes.
-
Haal de ovenschotel uit de oven en garneer deze met de lente -ui, een handje rucola en verse basilicum. Smullen en smakelijk!
Voedingswaarden per portie:
Calorieën : 339 gram
Koolhydraten: 8,7 gram
Eiwit : 28,9 gram
Vet : 20,3 gram
Ik heb een heerlijk weekmenu voor je samengesteld!
Ik ben zelf ook dol op weekmenu’s! Het bespaart mij dagelijks een hoop tijd en ik kan direct zien wat ik de hele dag kan eten.
Missci en praktisch om bij de ingrediënten alle ingrediënten te vermelden? Dus ook de hoeveelheid …gehakt.
Thanks Noortje, 300 gram rundergehakt, of mager rundergehakt:)
Groet,
Heiko
Mis de gehakt bij de ingrediënten!
Hoeveel gram heb je gebruikt?
Yes, 300 gram rundergehakt, of mager rundergehakt kun je gebruiken 🙂
Groet,
Heiko
Hallo Heiko, ik vond het lekker. Geen verse basilicum in huis, in plaats daarvan Italiaanse kruiden toegevoegd. En ik houd van spicy dus wat chilivlokken erbij gedaan.
Is een blijvertje!
Ah, super Lize! Haha heerlijk ik voeg meestal ook een grote schep gebakken sambal toe 😉 is ook heerlijk. Maar chilivlokken zijn ook prima offcourse.
Kookgroet,
Heiko
heerlijk recept, ga ik maken.
Goed om te horen Christina 🙂
Kookgroet,
Heiko