Bananenpannenkoek maken? Je kunt met een paar ingrediënten al snel een gezonde pannenkoek op tafel toveren! Dit is voor volwassen als kinderen een hele traktatie vol met eiwitten en koolhydraatarm!
Wat in deze pannenkoeken gebruik wij helemaal geen bloem of meel. Voor vele is dit even wennen maar als je eenmaal deze pannenkoek hebt geproefd wil je niet meer terug. Ik maak deze altijd in het weekend voordat ik ga sporten met een scoopie eiwitpoeder erbij. Lees snel verder!
Hoe maak je bananenpannenkoeken?
Zonder het gemak uit het pak van de supermarkt, kun jij eenvoudig deze pannenkoeken maken! Ik maak de grootste fout al in de kookvideo en daar kan jij direct van leren. Bekijk gerust even de video waarin ik het stap-voor-stap laat zien. Echt ideaal ook als lunch en je zult geen zonder hongergevoel mee krijgen.
Je kunt alle kanten op met pannenkoeken maar vooral in deze koolhydraatarme variant krijg je een gezonde basis. Denk ook een aan toevoegen van ingrediënten zoals plakjes kaas, rode appels, kokosrasp, verse gember stukjes, kaneelpoeder, stevia kristal poeder of biologische pindakaas geeft dit recept weer nieuwe wending.
Al trek gekregen? Probeer dan deze eiwitrijke pannenkoeken eens met een beetje kokosrasp, extra bananenschijfjes en honing erop. Ook heerlijk met een klodder Griekse yoghurt en wat honing als toetje! Dit recept blijft een favoriet als het weekend is en je niet te lang in de keuken wilt staan. Altijd smullen geblazen en verantwoord voor jou. Daarnaast is dit recept ook nog eens koolhydraatarm(er) te maken.
Het is altijd leuk om in de keuken te experimenteren met nieuwe recepten.
Ingrediënten
- 4 grote scharreleieren
- 1 rijpe banaan
- 50 ml amandelmelk
- 1 tl kaneelpoeder
- Extra: blender of staafmixer
Extra Tip: ook erg lekker om dadels toe te voegen samen met banaan, garneren met een handje blauwe bessen of kaneelpoeder.
Bereidingswijze voor je bananenpannenkoeken
- Echt simpel, je doet alle eieren in de blender, vervolgens doe je de banaan in partjes in je blender. Daarna schep kaneelpoeder erbij en klein beetje amandelmelk erbij. Nu kun je nog naar eigen smaak extra ingrediënten toevoegen.
- Als je dat gedaan hebt kun je rustig blenden en steeds sneller tot het een egale massa is geworden, niet te dik en vooral niet te dun.
- Zet de koekenpan op het vuur met een klein beetje olijfolie of kokosolie, als hij lekker sist giet je met een grote soeplepel het beslag in de koekenpan. Bak je beiden kanten maximaal 5 minuten in de koekenpan, maar kijk ook gewoon als het lekker droog en donker bruin is is die klaar.
- Zal door de bananen iets bruiner worden maar dat is niet erg. Als je al het beslag hebt opgemaakt: Smullen!
- Als je het beslag te dik vind kun je iets meer amandelmelk toevoegen, vind je het juist te dun? Breek gewoon nog eitje en klop deze erdoor.
KHA Tip: wil je het nog meer smaak geven? Voeg 2 el chiazaad of voor meer smaak eventueel wat rauwe cacoa een toe tijdens het blenden.
Dit recept voor koolhydraatarme bananenpannenkoeken te maken is voldoende voor 2/3 personen. De voedingswaarde is berekent per portie:
- Calorieën: 395
- Koolhydraten: 24 g
- Eiwitten: 24 g
- Vetten: 20 g
Probeer ook eens dit recept: Proteine shake afvallen? TOP 10 ALLERBESTE Van Body & FIT!
Heb deze pannenkoek “ naturel” gemaakt. Erg lekker. De volgende keer ga ik het proberen met vulling. Wat betreft de melk, inderdaad met weinig beginnen. Dacht eerst dat ik een omelet zou eten maar door de banaan en de kaneel was die gedachte snel weg!
Goed om te horen! Ik ga deze week ook weer nieuwe proberen… deze keer is het kant-en-klaar beslag van Body&Fit voor eiwitrijk en geen extra suiker. 🙂
Ben heel benieuwd naar jouw vulling pannenkoeken!
Kookgroet,
Heiko